Vaření.czReceptyŠašlik z vepřové panenky

Šašlik z vepřové panenky

Křehoučká naložená vepřová panenka na špejli.


4.237x
45 min

Ingredience

2 ksvětší cibule
2 ksklobása pikantní
2 ksvepřová panenka

podle chuti

sůl

marináda

150 gmajonéza
3 ksbobkový list
8 kuličeknové koření
1 ksvelká cibule
1 kelímekzakysaná smetana
8 kuličekčerný pepř

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky asi 50g velké a naložíme. Marinádu si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nahrubo nakrájené cibule a koření. V této hmotě maso dobře promícháme a necháme odležet do druhého dne. Druhý den maso opláchneme a střídavě napichujeme na špejli s kouskem cibule a klobásou. Oloupanou cibuli i klobásku si předem nakrájíme. Šašlik z vepřové panenky naskládáme na vymaštěný pekáček a pod pečící fólií pečeme asi 30 minut na 200 °C. Šašlik z vepřové panenky podáváme například s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šašlik z vepřové panenky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena