Sandokanovy oči

Výborné bonbony pro ty, kteří mají rádi čokoládu.


4.750x
45 min
1×

Ingredience

náplň 2

rum
50 gcukr moučka
100 gstrouhané ořechy

náplň 3

3 lžícekakao
40 gcukr moučka
125 gtuk omega

náplň 1

2 lžícekokos
40 gcukr moučka
3-5 lžicsušené mléko
125 gtuk omega

podle potřeby

lentilka

Postup přípravy

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň 1. Do menšího kastrůlku dáme tuk, kokos, sušené mléko a cukr. Nad párou vše za stálého míchání zahřejeme až do rozpuštění. Pozor, hmota se nesmí vařit. Poté nalijeme na každou lentilku tak, aby ještě zbylo místo na další 2 náplně. Necháme ztuhnout. Na druhou náplň spojíme ořechy a cukr s rumem. Polovinu kávové lžičky dáme na zchladlou náplň 1. Je možno i více podle velikosti bonboniéry. Nakonec si připravíme poslední náplň. Do kastrůlku vložíme tuk, cukr a kakao a připravíme stejně jako náplň 1. Zalijeme všechny bonbony a necháme polevu ztuhnout. Je dobré vložit celé plato od bonboniéry do mrazáku. Bonbony rychleji ztuhnou a také se výrazně prodlouží doba trvanlivosti. Sandokanovy oči můžeme věnovat jako dárek nebo jako dobrotu pro nečekané návštěvy.
user-icon

autor Ninfa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sandokanovy oči

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena