Sambuca mojito

Mojito trochu jinak, řekla bych, že ještě lepší než klasika. Komu chutná výrazný anýzový likér Sambuca, neodolá.


4.47x
20 min

Ingredience

2-3 kslimetka
20 lístkůčerstvá máta
2 lžícetřtinový cukr
10 clSambuca (italský likér)

podle potřeby

soda
led

Postup přípravy

Připravíme si velké množství ledu a sklenice dáme namrazit. Limetky odrhneme kartáčkem a nakrájíme nadrobno. Lístky máty natrháme na kousky. Do každé sklenice dáme trochu limetek a máty, zasypeme nadrceným ledem, posypeme cukrem. Znovu dáme limetky, mátu, led. Můžeme vytvořit 2 - 3 vrstvy, končíme ledem. Přelijeme Sambucou, trochou sody a ozdobíme lístkem čerstvé máty. Sambuca mojito doplníme brčkem a ihned podáváme. Třtinový cukr můžeme i vynechat, likér Sambuca bývá dost sladký sám o sobě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sambuca mojito

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena