Sambuca mojito

Mojito trochu jinak, řekla bych, že ještě lepší než klasika. Komu chutná výrazný anýzový likér Sambuca, neodolá.


4.47x
20 min

Postup přípravy

Připravíme si velké množství ledu a sklenice dáme namrazit.

Limetky odrhneme kartáčkem a nakrájíme nadrobno. Lístky máty natrháme na kousky.

Do každé sklenice dáme trochu limetek a máty, zasypeme nadrceným ledem, posypeme cukrem. Znovu dáme limetky, mátu, led. Můžeme vytvořit 2 - 3 vrstvy, končíme ledem. Přelijeme Sambucou, trochou sody a ozdobíme lístkem čerstvé máty.

Sambuca mojito doplníme brčkem a ihned podáváme.

Třtinový cukr můžeme i vynechat, likér Sambuca bývá dost sladký sám o sobě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sambuca mojito

Zpět na recept