Kubánské mojito

Recept na velmi osvěžující kubánský studený nápoj s bílým rumem, mátou, limetkovou šťávou, cukrem, množstvím ledových kostek a doplněný sodou.


2.813x
10 min

Postup přípravy

Připravíme si dobře vychlazený vysoký pohár na mojito a kostky ledu. Listy máty peprné omyjeme a osušíme. Limetku překrojíme na polovinu, odřízneme oba konce a rozkrojíme na čtvrtiny.

Nejprve vhodíme na dno poháru 1 díl limetky a 10 listů máty a přidáme 2 lžíce bílého cukru krystal. Všechno spolu rozdrtíme dobře paličkou (muddlerom), potom přidáme ostatní díly limetky a znovu důkladně rozdrtíme paličkou, aby se uvolnilo co nejvíce šťávy z máty peprné a limetkové šťávy.

Promícháme barovou lžící, vsypeme 1 šálek kostek ledu, přes které pomalu vlijeme 44,35 ml bílého rumu Bacardi Carta Blanca, dolijeme sodou (půl šálku) a opět promícháme. Vložíme slámku nebo barovou lžíci s dutými konci a ihned podáváme.

Kubánské mojito servírujeme ozdobené lístky máty, případně kolečky limetky. Mojito je ideální studený nápoj s alkoholem pro horké dny na pláži, na párty, ale i jen tak pro nás doma v podvečer a jako výborné pohoštění pro návštěvy.

Použila jsem americké míry pro domácnost a přepočítala jsem je na naše jednotky SI, avšak klidně si je přizpůsobte podle sebe a můžete hotové mojito ještě dosladit podle vlastní chuti.

Poznámka: 1 americký šálek = 2,36 dl, 1 tekutá americká unce pro domácnost = 44,35 ml, tyto jednotky přidávám pro precizních uživatelů a domácích barmanů.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kubánské mojito

Zpět na recept