Salep

Nápoj, který se chutí v mnohém podobá pudinku a krupicové kaši. Originální salep se připravuje ze škrobu z hlízy sa(h)lepu. Zde je varianta bez salepu. Nápoji se také říká sahlab, sahlep nebo saloop.


4.19x
15 min

Postup přípravy

Škrob a vodu smícháme v malé nádobě a dobře rozmícháme.

Do hrnce na polévku nalijeme mléko a ohříváme na velmi mírném ohni. Těsně před bodem varu, zamícháme do mléka škrobovou směs. Přidáme vanilkový cukr a osladíme podle chuti. Salep uvedeme do varu za stálého míchání a zahříváme asi 2 minuty.

Salep přelijeme do misek a posypeme mletou skořicí, kokosovou moučkou nebo kakaem. Salep ihned podáváme.
user-icon

autor Gita


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salep

Zpět na recept