Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí

Recept na rychlý a vynikající salát z červené řepy, který vydrží v chladničce až 4 dny.


4.620x
10 min
1×

Postup přípravy

Jednu větší nebo dvě malé syrové řepy oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Jemnější střední cibuli a sýr nakrájíme na kostičky. Kysané zelí pokrájíme na kousky.

Cibule by neměla být moc ostrá, většinou se to pozná tak, že má i jemnější slupky. Můžeme použít skoro jakýkoliv tvrdý sýr, například je dobrá gouda nebo čedar, ale dělala jsem salát i z mozzarelly nebo balkánského sýra a taky se to dalo.

K řepě, cibuli a sýru přidáme pokrájené kysané zelí, tatarku a zamícháme. Místo sýra můžeme použít zbytky kuřecího masa nebo dobrou šunku. Lze použít půl množství tatarky a půl množství majonézy. Také můžeme přidat papriku nakrájenou na kostičky.

Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí podáváme vychlazený. Je to takový jedlý salát, který zmizne, ani nevíte jak.
user-icon

autor Anna007


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí

Zpět na recept