Salát z tykve a zelí

Recept na chuťově zajímavý zeleninový salát z tykve, zelí a vinné zálivky.


3.01063x
25 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
200 gčervené zelí
200 gtykev

podle chuti

sůl
mletý pepř

zálivka

1 lžícehořčice
1 dlčervené víno
1 lžíceslunečnicový olej

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Nejprve nakrájíme zelí na tenké nudličky, trochu osolíme a necháme přibližně hodinu odstát, aby pustilo šťávu. Tykev nahrubo nastrouháme a necháme vykapat přebytečnou vodu přes cedník. Nadrobno nakrájenou velkou cibuli smícháme s česnekem, který nakrájíme na tenké plátky. Ze zelí slijeme vodu, smícháme s tykví, cibulí s česnekem a pořádně vše promícháme.

Tuto směs přelijeme zálivkou, kterou připravíme, tak že smícháme olej, červené víno, hořčici, sůl a pepř. Podle chuti takto připravený salát z tykve a zelí ještě přisolíme a necháme alespoň hodinu odležet na chladném místě.

Salát z tykve a zelí podáváme jako přílohu či lehký hlavní chod s pečivem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z tykve a zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena