Vaření.czReceptySalát z raného zelí se žampiony

Salát z raného zelí se žampiony

Méně obvyklá úprava zelného salátu, chutná skvěle jako příloha i samostatné jídlo.


3.76x
75 min

Postup přípravy

Zelí (musí být opravdu rané, tedy z května a června) pokrájíme na nudličky. Čerstvé a pevné žampiony oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Můžeme také použít okapané sterilované žampiony. Z citronu vymačkáme šťávu. Cibuli nakrájíme na malá kolečka, vše dobře promícháme se solí, čerstvě namletým pepřem a citronovou šťávou. Chceme-li sladkokyselou chuť salátu, přidáme i trochu cukru, ale není to nutné. Zakápneme olejem, znovu promícháme a necháme alespoň 40 minut odležet v ledničce. Na závěr ozdobíme salát bylinkami. Salát z raného zelí se žampiony podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný lehký pokrm s bílým chlebem.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z raného zelí se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena