Salát z quinoi s červenou řepou

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu salátu z quinoi s pečenou červenou řepou a mrkví.


3.432x
45 min

Ingredience

1 kscibule
1 ksmrkev
200 gčervená řepa
125 gbílá quinoa

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
rýžový ocet 5%

podle potřeby

olivový olej
zeleninový vývar

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme na hrubo a očištěnou mrkev nakrájíme na stejně velké kousky jako řepu. Zeleninu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. Potom směs v jedné vrstvě rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme přibližně 25 - 30 minut doměkka. Asi po 15 minutách pečení zeleninu promícháme a dopečeme.

Mezitím si připravíme podle návodu na obalu quinou s tím rozdílem, že místo vody použijeme zeleninový vývar. Hotovou quinou promícháme v míse s pečenou zeleninou, podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme rýžovým octem a zjemníme olivovým olejem.

Salát z quinoi s pečenou červenou řepou, mrkví a cibulí můžeme podávat za tepla jako přílohu, ale také za studena jako salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z quinoi s červenou řepou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní