Rybí jikry odblaníme a povaříme v dost slané vodě se lžící vinného octa - až změní kompletně barvu. Pak jikry scedíme a necháme vychladnout. V téže vodě asi minutu povaříme krabí tyčinky, které pak propláchneme studenou vodou.
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Můžeme použít i jarní cibulku. Krabí tyčinky nakrájíme na plátky, smícháme s prochladlými jikrami, přidáme nakrájenou cibulku. Salát spojíme majonézou. Můžeme použít i kysanou smetanu nebo bílý jogurt. Záleží na chuti. Salát z jiker dochutíme citronovou šťávou, solí, petrželkou a pár kapkami bílého vína. Fajnšmekři můžou přidat i pár oliv nakrájených na plátky.
Salát z jiker servírujeme na listu hlávkového salátu a zdobíme měsíčkem citronu s malým kopečkem neslazené ušlehané šlehačky a snítkou petrželky nebo cibulky.