Salát z jiker

Netradiční salát s velmi zajímavou chutí. Přípravu zvládne každý začátečník a chuť potěší i gurmeta. Snažila jsem se vymyslet něco z rybích jiker, protože těchto receptů moc není.


4.123x
20 min

Postup přípravy

Rybí jikry odblaníme a povaříme v dost slané vodě se lžící vinného octa - až změní kompletně barvu. Pak jikry scedíme a necháme vychladnout. V téže vodě asi minutu povaříme krabí tyčinky, které pak propláchneme studenou vodou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Můžeme použít i jarní cibulku. Krabí tyčinky nakrájíme na plátky, smícháme s prochladlými jikrami, přidáme nakrájenou cibulku. Salát spojíme majonézou. Můžeme použít i kysanou smetanu nebo bílý jogurt. Záleží na chuti. Salát z jiker dochutíme citronovou šťávou, solí, petrželkou a pár kapkami bílého vína. Fajnšmekři můžou přidat i pár oliv nakrájených na plátky. Salát z jiker servírujeme na listu hlávkového salátu a zdobíme měsíčkem citronu s malým kopečkem neslazené ušlehané šlehačky a snítkou petrželky nebo cibulky.
user-icon

autor romik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z jiker

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena