Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou

Zeleninové saláty, plné vitamínů, by neměly chybět na našem stole. Připravit je můžeme pokaždé jinak.


4.19x
30 min

Postup přípravy

Zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, posolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme alespoň 15 minut uležet. Množství zelí
volíme podle velikosti hlávky.

Mezitím si omyjeme rajčata a okurku a nakrájíme je na malé kousky. Pokud máme okurku z vlastní zahrádky, chemicky neošetřenou, krájíme ji i se slupkou. Olivy scedíme a rozkrájíme na kolečka, bazalku jemně nasekáme, cibulovou nať také jemně rozkrájíme.

Proleželé bílé zelí smícháme s rozkrájenou zeleninou, osolíme a opepříme. Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou podáváme samotný, nebo jako přílohu k pečenému a smaženému masu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou

Zpět na recept