Salát z hlávkového zelí s kukuřicí

Osvěžující doplněk k jakémukoliv masu nebo těstovinám, vhodný ke svačině. Je osvědčený též na párty jako chuťovka na vidličku.


3.02x
15 min

Postup přípravy

Zelí rozdělíme na čtvrtky, vyřízneme košťály a nakrájíme na tenké proužky nebo nakrouháme najemno. Mrkev oškrábeme, nakrouháme na hrubém struhadle, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Všechnu zeleninu dáme do mísy, přidáme okapanou kukuřici (menší plechovku), olej, vodu, cukr a ocet. Doplníme o Deko a promícháme, podle chuti lze přisladit nebo přidat ocet. Salát nesolíme, Deko je slané dostatečně!

Salát z hlávkového zelí má mnohé použití. Chutná jako příloha, svačina, ale i jako chuťovka vhodná na oslavy.
user-icon

autor yvbasy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z hlávkového zelí s kukuřicí

Zpět na recept