Salát z hermelínu

Salát podáváme na bílém pečivu s vejcem natvrdo. Jednoduchý recept.


5.03x
45 min
1×

Ingredience

sůl
200 gšunka
2 kshermelín
citronová šťáva
2-3 kssterilované okurky
2-3 ksjarní cibulka
mletý černý pepř
1 kssmetanový bílý jogurt

na obalení

3 ksvejce natvrdo

na ozdobu

mletá sladká paprika

Postup přípravy

Hermelíny nastrouháme nahrubo. Přidáme smetanový jogurt, na nudličky
pokrájenou šunku, na kostičky pokrájenou sterilovanou okurku a jemně pokrájenou cibulku i s natí.

Salát z hermelínu zvolna promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Necháme v chladu uležet.

Salát z hermelínu mažeme na veku nebo toasty, poprášíme sladkou paprikou, poklademe kolečky vejce natvrdo a ozdobíme lístkem máty. Salát z hermelínu podáváme vychlazený.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z hermelínu

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká