Salát z červeného zelí s křenem

Vyzkoušejte salát, krásně barevný a plný vitamínů.


4.416x
15 min

Postup přípravy

Zelí zbavíme tvrdého košťálu a jemně nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky. Jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec, mrkev omyjeme a očistíme.

Jablko s mrkví nastrouháme a smícháme se zelím. Pokapeme čerstvou citronovou šťávou, olejem, posolíme, přidáme cukr a nastrouhaný křen nebo Krenex. Důkladně promícháme a necháme v chladu alespoň hodinu uležet.

Salát z červeného zelí s křenem můžeme podávat samotný nebo jako přílohu k masitým pokrmům.

Poměr cukru, soli a citronové šťávy si můžete upravit podle vlastní chuti a potřeby.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z červeného zelí s křenem

Zpět na recept