Salát z červeného zelí podle tety

Recept na dobrý salát z červeného zelí, který je vhodný i pro diabetiky.


4.532x
15 min

Postup přípravy

Z půlky červeného zelí odstraníme vrchní listy, zelí rozčtvrtíme a na větších slzičkách nastrouháme. Zelí trochu osolíme, promneme a necháme chvilku odstát.

Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a na sítku ji spaříme vroucí vodou, abychom vyplavili dráždící silice. Cibuli necháme okapat a přidáme k zelí. Vmícháme panenský olivový olej, trošku drceného kmínu, lžíci umeoctu a 3 lžíce octu 8% , 4 tablety stévie rozpuštěné v jedné lžíci převařené vody. Dobře promíchaný salát z šerveného zelí vychladíme.

Salát z červeného zelí podle tety je výborný jako příloha k různým pokrmům. Pokud přidáme nakrájený pórek a krabičku rybích pepřenek, získáme výbornou svačinu i večeři, ke které stačí celozrnná kaiserka.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z červeného zelí podle tety

Zpět na recept