Salát z červené řepy s bazalkou

Vyzkoušejte salát z červené řepy, která je plná vitamínů, s blahodárnými účinky bazalky. Samotná příprava salátu trvá jen pár minut, musíme ale počítat s delší dobou vaření řepy.


4.680x
60 min
2×

Postup přípravy

Řepu zbavíme kořenů a listů, bulvy očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí (asi 40 minut, podle velikosti bulvy). Řepu po uvaření scedíme, necháme chvíli chladnout, bulvy oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlměsíčky.

Šťávu z citronu rozmícháme s vodou, solí, cukrem a balzamikovým octem, nalijeme na pokrájenou řepu. Pokapeme olivovým olejem. Přidáme bazalku a prolisovaný česnek a vše promícháme. Můžeme přisolit, případně přisladit nebo i opepřit.

Salát z červené řepy s bazalkou necháme v chladu uležet. Podáváme studený. Chutná k zapečeným "šunkaflekům? a k pečenému masu.

Pozn.: Množství balzamikového octa, citronu a cukru si můžete upravit podle vlastní chuti. Ocet přikapáváme raději po troškách a postupně ochutnáváme, chuť octa je dost výrazná. Bulvy řepy použijeme menší.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z červené řepy s bazalkou

Zpět na recept