Uzenou plec očistíme, vložíme do studené vody s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme, dokud není maso zcela měkké. Pak maso nakrájíme na hranolky a necháme vychladnout.
Mezitím si uvaříme brambory a vejce, které oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme mouku a vše zvolna restujeme dozlatova. Pak přilijeme mléko a zakysanou smetanu a za stálého míchání zvolna vaříme asi 10 - 15 minut do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme z tepla a do vychladlého vmícháme brambory, uzené maso a vejce. Nakonec salát odlehčíme majonézou, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne rozležet.
Nastavovaný salát s vejci a uzeným masem podáváme na listech salátu, zdobíme plátkem anglické slaniny a vařeným vejcem. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.