Salát s vejci a uzeným masem

Recept na sytý nastavovaný salát z vajec a uzené plece. Pokrm můžeme podávat samostatně s pečivem místo hlavního chodu, ale i jako přílohu.


4.69x
75 min
2×

Ingredience

2-3 lžícemáslo
100 mlmléko
100-200 gmajonéza
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
400 mlzakysaná smetana
1 lžícepolohrubá mouka
10 ksvejce natvrdo
10 kuličekcelý černý pepř
2 ksvařené brambory ve slupce
400 guzená plec nebo kotleta

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Uzenou plec očistíme, vložíme do studené vody s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme, dokud není maso zcela měkké. Pak maso nakrájíme na hranolky a necháme vychladnout.

Mezitím si uvaříme brambory a vejce, které oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme mouku a vše zvolna restujeme dozlatova. Pak přilijeme mléko a zakysanou smetanu a za stálého míchání zvolna vaříme asi 10 - 15 minut do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme z tepla a do vychladlého vmícháme brambory, uzené maso a vejce. Nakonec salát odlehčíme majonézou, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne rozležet.

Nastavovaný salát s vejci a uzeným masem podáváme na listech salátu, zdobíme plátkem anglické slaniny a vařeným vejcem. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s vejci a uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.