Salát s rebarborovou zálivkou

Míchaný zeleninový salát s neobvyklou zálivkou. Recept se skvěle hodí na horké letní dny, kdy si chceme dát jen něco lehkého.


3.810x
20 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme zálivku. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme ve vodě asi 5 minut do změknutí. Pak vodu slijeme. Také si uvaříme vejce natvrdo.
Rebarboru rozmačkáme a po vychladnutí přidáme smetanu, sůl a pepř podle chuti. Rebarborovou zálivku důkladně promícháme.

Malý omytý salát natrháme do kousky. Salátovou okurku omyjeme, rozkrojíme po délce na čtvrtky a pak nakrájíme na plátky zhruba ve stejném množství jako máme salátu. Sýr nakrájíme na kostičky.

Okurek a sýr smícháme se salátem a rozdělíme na porce. Každou porci uprostřed zalijeme rebarborovou zálivkou a obložíme vejcem. Uprostřed ozdobíme několika plátky červené papriky a snítkou oblíbené čerstvé bylinky. K sýru můžeme samozřejmě přidat i na kostičky nakrájenou šunku.

Salát s rebarborovou zálivkou podáváme jako lehký hlavní chod.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s rebarborovou zálivkou

Zpět na recept