Salát s pikantním kuřecím

Lehký letní salát s pečenými americkými brambory, sladkými kuřecími kousky a spoustou řeřichy a avokáda.


3.180x
45 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech nepatrně vymažeme olejem. Puky čekanky nakrájíme podélně na plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Avokádo podélně rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky.



Prsa potřeme zhruba lžící omáčky, osolíme, opepříme a položíme na plech. Zbylé 2 lžíce omáčky smícháme s limetkovou šťávou a lžící vody.



Brambory necháme povolit, podle potřeby je rozpůlíme a nasypeme na plech kolem kuřecích plátků. Na vše rozložíme plátky slaniny, plech vložíme do trouby a pečeme asi 15minut.



Mezitím v míse promícháme lístky řeřichy, čekanku, avokádo a cibulky, zalijeme vše polovinou zálivky a rozdělíme na talíře. Upečené kuře nakrájíme na nudličky a spolu s brambory a slaninou je rozdělíme na talíře se salátem. Nakonec je zakápneme zbylou zálivkou.



Salát podáváme teplý.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s pikantním kuřecím

Zpět na recept