Lehký letní salát s pečenými americkými brambory, sladkými kuřecími kousky a spoustou řeřichy a avokáda.
sůl | |
1 lžíce | voda |
2 ks | avokádo |
2 ks | kuřecí prsa |
5 plátků | anglická slanina |
4 ks | jarní cibulka |
2 lžíce | lime štáva |
mletý černý pepř | |
3 lžíce | sladká chilli omáčka |
200 g | americké brambory (mražené) |
1 hrst | řeřichové lístky |
2 ks | čekankový puk |
Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech nepatrně vymažeme olejem. Puky čekanky nakrájíme podélně na plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Avokádo podélně rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky.
Prsa potřeme zhruba lžící omáčky, osolíme, opepříme a položíme na plech. Zbylé 2 lžíce omáčky smícháme s limetkovou šťávou a lžící vody.
Brambory necháme povolit, podle potřeby je rozpůlíme a nasypeme na plech kolem kuřecích plátků. Na vše rozložíme plátky slaniny, plech vložíme do trouby a pečeme asi 15minut.
Mezitím v míse promícháme lístky řeřichy, čekanku, avokádo a cibulky, zalijeme vše polovinou zálivky a rozdělíme na talíře. Upečené kuře nakrájíme na nudličky a spolu s brambory a slaninou je rozdělíme na talíře se salátem. Nakonec je zakápneme zbylou zálivkou.
Salát podáváme teplý.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena