Salát s melounem a krabím masem

Jemná chuť krabího masa se výborně doplňuje s výraznější chutí melounu, čekanky radicchio i nízkotučné zálivky. Salát navíc velmi pěkně vypadá.


3.088x
30 min

Ingredience

4 lžičkypetrželka
1 ksšalotka
5 lžicmajonéza light
4 lžičkylimetková šťáva
2 hlávkyčekanka radicchio
kajenský pepř
350 gkrabí maso
60 gbílý jogurt light
4 lžičkyolivový olej extra virgin
1 ksmeloun kantalup

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Krabí maso prohlédneme, zda v něm nejsou zbytky krunýře nebo chrupavek. Snažíme se však udržet je v celku.

Nízkotučnou majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou štávu, šalotku, petrželku a kajenský pepř dáme do misky a promícháme. Do směsi pak opatrně vmícháme krabí maso.

Meloun rozpůlíme a lžičkou z něj od straníme všechna semena. Dužninu nakrájíme na tenké plátky. Z plátků odřízneme tuhou slupku.

Čekanky radicchio rozebereme na listy a upravíme na talíře. Rozdělíme na ně plátky melounu a směs s krabím masem. Salát ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s melounem a krabím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.