Rybí salát skvěle doplní sváteční stůl a zpestří váš jídelníček.
olej | |
3 ks | vejce |
ocet | |
1 sklenice | majonéza |
sterilovaná červená řepa | |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | hrášek sterilovaný |
500 g | brambory vařené |
chléb toustový | |
2-3 ks | kyselá ryba |
1 ks | malé jablko |
1 lžíce | vařená mrkev na kostičky |
cukr a sůl |
Pro tento salát si den předem uvaříme brambory ve slupce. V den přípravy je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme cibuli a jablko, rovněž nakrájené na kostičky. Dále nakrájíme na kousky kyselou rybu a přidáme k bramborám. Vmícháme okapaný sterilovaný hrášek a kostičky mrkve, promícháme s majonézou a mírně zředíme marinádou umíchanou z octa, vody, cukru a soli.
Salát před podáváním necháme proležet. Podáváme v miskách a zdobíme plátkem vejce uvařeného natvrdo a nakládanou červenou řepu. Jako přílohu k salátu můžeme doporučit opékané toasty z bílého chleba.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena