Rybí salát skvěle doplní sváteční stůl a zpestří váš jídelníček.
olej | |
3 ks | vejce |
ocet | |
1 sklenice | majonéza |
sterilovaná červená řepa | |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | sterilovaný hrášek |
500 g | vařené brambory |
toastový chléb | |
2-3 ks | kyselá ryba |
1 ks | malé jablko |
1 lžíce | vařená mrkev na kostičky |
sukr a sůl |
Pro tento salát si den předem uvaříme brambory ve slupce. V den přípravy je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme cibuli a jablko, rovněž nakrájené na kostičky. Dále nakrájíme na kousky kyselou rybu a přidáme k bramborám. Vmícháme okapaný sterilovaný hrášek a kostičky mrkve, promícháme s majonézou a mírně zředíme marinádou umíchanou z octa, vody, cukru a soli.
Salát před podáváním necháme proležet. Podáváme v miskách a zdobíme plátkem vejce uvařeného natvrdo a nakládanou červenou řepu. Jako přílohu k salátu můžeme doporučit opékané toasty z bílého chleba.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.