2 porce salátu s masem z ocasní části humra.
150 ml | olivový olej |
sůl a pepř | |
1 ks | velký citron |
0.5 lžičky | dijonská hořčice |
2 ks | syrové ocasní části humra |
1 ks | velký žloutek |
1 lžíce | nadrobno nakrájený kopr |
lístky čekanky | |
klínky citronu | |
snítky kopru |
Z dobře omytého citronu ostrouháme na jemném struhadle kůru, šťávu vymačkáme. Žloutek ušleháme v misce s hořčicí a lžičkou citronové šťávy.
Kovovou metlou nebo elektrickým mixérem vešleháváme po kapkách olivový olej, dokud se neutvoří hustá majonéza. Vmícháme do ní polovinu citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy.
Majonézu osolíme a opepříme, případně přidáme citronovou šťávu. Vmícháme do ní kopr, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme je 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso nesmí být průhledné.
Ocasní části humrů necháme vychladnout. Maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.
Listy čekanky rozložíme na talíře, navrch upravíme maso z humrů. Na okraj dáme lžici koprové majonézy. Ozdobíme klínky citronu a snítkami kopru a podáváme.
Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.