Salát s humrem

2 porce salátu s masem z ocasní části humra.


3.0572x
45 min

Postup přípravy

Z dobře omytého citronu ostrouháme na jemném struhadle kůru, šťávu vymačkáme. Žloutek ušleháme v misce s hořčicí a lžičkou citronové šťávy.

Kovovou metlou nebo elektrickým mixérem vešleháváme po kapkách olivový olej, dokud se neutvoří hustá majonéza. Vmícháme do ní polovinu citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy.

Majonézu osolíme a opepříme, případně přidáme citronovou šťávu. Vmícháme do ní kopr, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme je 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso nesmí být průhledné.

Ocasní části humrů necháme vychladnout. Maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.

Listy čekanky rozložíme na talíře, navrch upravíme maso z humrů. Na okraj dáme lžici koprové majonézy. Ozdobíme klínky citronu a snítkami kopru a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát s humrem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena