Salát s čerstvými fíky

Recepty na ovocné saláty se těší velké oblibě. Snadno a rychle se připravují.


3.052x
25 min

Postup přípravy

Pomeranč dobře omyjeme, nastrouháme z něho kůru a vymačkáme šťávu.

Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm a dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a fíky nakrájené po délce na 8 klínků.

Z dobře omyté limety ostrouháme kůru a v malém rendlíku ji smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, javorovým sirupem a medem. Směs přivedeme na mírném ohni k varu a potom nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme.

Ovocný salát rozdělíme do skleněných misek, případně ozdobíme snítkami máty a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s čerstvými fíky

Zpět na recept