Salát Julienne s tofu

salát (i hlavní jídlo) pro 4 osoby


3.1489x
45 min

Postup přípravy

Celer na nudličky a klíčky fazole Mungo (sójové klíčky) scedíme. Mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Rozmrazené romanesco překrájíme na menší kousky, povaříme na páře, ale dbáme na to, aby zůstalo pevné. Veškerou zeleninu opatrně smícháme a zalijeme vytvořenou zálivkou z octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím nakrájíme tou-fu na kostičky 8 x 8 mm a vložíme do rozehřátého zeleninového vývaru. Vyjmeme, obalíme v mouce se sezamem a opečeme na oleji dozlatova. Listy zeleného salátu omyjeme, osušíme a vložíme do misky. Na listy pak klademe připravenou zeleninu a tou-fu. Podáváme s celozrnným pečivem nebo toasty.


připravil p. Albert Hauptmann


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát Julienne s tofu

Zpět na recept