Salát Julienne s tofu

salát (i hlavní jídlo) pro 4 osoby


3.1489x
45 min

Ingredience

30 gcukr
olej
sůl
10 gocet
20 gcibule
100 gmrkev
120 gtofu
150-200 mlzeleninový vývar
sezamové semínko
celozrnná mouka
140 gsterilovaný celer na nudličky Bonduelle (1/2 sklenice 580 ml)
90 gsterilované klíčky fazole Mungo Bonduelle (1 konzerva 212 ml)
100 gzmrazené romanesco Bonduelle
zelený salát

Postup přípravy

Celer na nudličky a klíčky fazole Mungo (sójové klíčky) scedíme. Mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Rozmrazené romanesco překrájíme na menší kousky, povaříme na páře, ale dbáme na to, aby zůstalo pevné. Veškerou zeleninu opatrně smícháme a zalijeme vytvořenou zálivkou z octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím nakrájíme tou-fu na kostičky 8 x 8 mm a vložíme do rozehřátého zeleninového vývaru. Vyjmeme, obalíme v mouce se sezamem a opečeme na oleji dozlatova. Listy zeleného salátu omyjeme, osušíme a vložíme do misky. Na listy pak klademe připravenou zeleninu a tou-fu. Podáváme s celozrnným pečivem nebo toasty.

připravil p. Albert Hauptmann


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát Julienne s tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena