Šafářův mls

Recept na chutný hlavní chod z vepřové krkovice.


3.06x
60 min

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky.

Cibuli dáme do hrnce se sádlem, osmažíme s masem a vše vypečeme do hněda. Když je to upečené, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou, dokud se víno nevyvaří. Případně podlijeme vodou. Když je maso měkké, tak zahustíme povidly.

Šafářův mls podáváme s bramboráky, rýží, bramborovými knedlíky nebo plackami. Na bramboráky jsem použila míchané brambory modré se světlými, proto ta barva.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šafářův mls

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká