Sádláky

Recept na malé kakaové koláčky s marmeládou uvnitř, které se rozplývají na jazyku.


4.727x
90 min
5×

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto. Těsto na sádláky necháme vychladit v lednici, aby se nám s ním lépe pracovalo. Ukrojíme si část těsta, ze kterého vytvoříme váleček. Ten nakrájíme na stejně velké kousky. Z těchto pak vykoulíme malé kuličky asi 1,5 - 2 cm v průměru. Sádláky klademe na plech, necháváme větší mezery. Až máme celý plech, vezmeme si klasickou dřevěnou vařečku a druhým koncem naděláme dírky. Můžeme kuličky trošku rozplácnout, aby z nich byly hezké koláčky. Sádláky potom pečeme v mírné troubě. Po vychladnutí dírky plníme nejlépe marmeládou z černého rybízu. Lze použít jakoukoliv kyselejší, my jsme zvyklí na tuto. Nakonec sádláky poprášíme cukrem.
user-icon

autor Eva B.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sádláky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena