Důlkové koláčky

Důklové koláčky alias sádláky. Tradiční cukroví nebo pečivo k čaji.


3.470x
60 min

Postup přípravy

Sádlo necháme na stole, aby získalo pokojovou teplotu. Utřeme jej s cukrem, moukou a kakaem a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvíli odpočinout. Odpočinuté těsto lehce propracujeme a vyválíme z něj asi 1cm tlustý plát. Z něj vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka vytvoříme palcem nebo trdlem z hmoždíře důlek. Takto připravená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem nebo slabě vymazaný. Pečeme v předehřáté troubě na spíše nižší teplotu. Dolíčky upečených koláčků ozdobíme marmeládou a obalíme v cukru.
user-icon

autor Havlice

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Důlkové koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena