Důlkové koláčky

Důklové koláčky alias sádláky. Tradiční cukroví nebo pečivo k čaji.


3.470x
60 min

Postup přípravy

Sádlo necháme na stole, aby získalo pokojovou teplotu. Utřeme jej s cukrem, moukou a kakaem a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvíli odpočinout.

Odpočinuté těsto lehce propracujeme a vyválíme z něj asi 1cm tlustý plát. Z něj vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka vytvoříme palcem nebo trdlem z hmoždíře důlek. Takto připravená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem nebo slabě vymazaný.

Pečeme v předehřáté troubě na spíše nižší teplotu.

Dolíčky upečených koláčků ozdobíme marmeládou a obalíme v cukru.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Důlkové koláčky

Zpět na recept