Kořeněný rýžový pudink - nákyp zapečený v troubě.
50 g | máslo |
500-700 ml | mléko |
80 g | rozinky |
100 g | přírodní cukr |
200 g | rýže (kulatozrnná) |
kardamom nebo badyán a skořice | |
máslo (vymazání formiček) |
Rýži pečlivě propláchneme, necháme ji okapat a vysušit. Zapékací formičky vymažeme máslem. Pokud nemáme formičky, můžeme použít jednu velkou formu.
V hrnci rozehřejeme máslo a rýži v něm zesklovatíme. Pak přilijeme mléko, přidáme koření a na mírném plamenu rýži vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme rozinky a rýži vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby doléváme mléko.
Troubu rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Rýžovou směsí naplníme formičky. Nakonec všechny pudinky posypeme cukrem a asi 3 minuty je zapečeme, aby cukr zkaramelizoval.
Hotové pudinky ihned servírujeme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.