Rýžový pudink

Kořeněný rýžový pudink - nákyp zapečený v troubě.


3.0159x
30 min

Postup přípravy

Rýži pečlivě propláchneme, necháme ji okapat a vysušit. Zapékací formičky vymažeme máslem. Pokud nemáme formičky, můžeme použít jednu velkou formu.



V hrnci rozehřejeme máslo a rýži v něm zesklovatíme. Pak přilijeme mléko, přidáme koření a na mírném plamenu rýži vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme rozinky a rýži vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby doléváme mléko.



Troubu rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Rýžovou směsí naplníme formičky. Nakonec všechny pudinky posypeme cukrem a asi 3 minuty je zapečeme, aby cukr zkaramelizoval.



Hotové pudinky ihned servírujeme.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.