Rýžové nudle se zeleninou a kuřecími nudličkami

Rýžové nudle se zeleninou a kuřecími nudličkami vás zasytí. Pokud držíte bezmasou dietu, nebo jste vegetariáni, stačí jen z receptu vynechat kuřecí nudličky.


4.561x
45 min
4×

Postup přípravy

Kuřecí maso rozkrájíme na delší nudličky.

Zeleninu omyjeme, mrkev oškrábeme, cibuli a česnek oloupeme, papriku zbavíme jádřinců. Mrkev, pórek, čínské zelí a papriku nakrájíme na proužky, česnek na slabé plátky a cibuli asi na osminky.

Na jedné pánvi na rozehřátém oleji zprudka osmažíme do růžova kuřecí maso. Posypeme paprikovou vegetou, zázvorem a pepřem.

Na jiné hluboké pánvi také rozehřejeme olej a smažíme chvíli cibuli s mrkví. Pak přidáme ostatní pokrájenou zeleninu a opékáme tak dlouho, aby zelenina příliš nezměkla a zůstala na skus křupavá.

Podle návodu na obalu uvaříme rýžové nudle.Vaříme je ve vroucí vodě asi 3 minuty, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. (Nudle můžeme vhodit do vody polámané na menší kusy.)

Uvařené nudle přidáme k usmažené zelenině. Ve slepičím vývaru rozmícháme lžičku solamylu a sójovou omáčku, směs nalijeme k rýži s nudlemi. Důkladně promícháme a necháme chvíli prohřívat. Dochutíme pepřem, případně přisolíme.

Na talíře rozdělíme nudle se zeleninou a každou porci posypeme usmaženými kuřecími nudličkami.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové nudle se zeleninou a kuřecími nudličkami

Zpět na recept