Rýžové dortíky s brusinkami

Recept na rýžový nákyp, který nejlépe připravujeme v malých formičkách a podáváme s vanilkovým krémem.


3.73x
120 min

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou. Rýži 2 minuty blanšírujeme, poté scedíme.

Mléko nalijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli a přivedeme k varu. Přidáme rýži, dobře promícháme, hrnec zakryjeme z větší části poklicí a vaříme na velmi mírném ohni cca 30 minut, dokud rýže neabsorbuje téměř všechno mléko.

Troubu předehřejeme na 170 °C, hrnec s rýží odstavíme, přidáme moučkový cukr, máslo na krájené na kousky a vypracujeme jednolitovou hmotu. Formičky na suflé vymažeme pomocí mašlovačky máslem.

V misce rozšleháme vejce, přilijeme je k rýži a vmícháme brusinky.

Směs vložíme do vymazaných formiček a zapékáme 30 - 40 minut. Před vyjmutím z formy necháme rýžové dortíky vychladnout.

Rýžové dortíky s brusinkami podáváme přelité vanilkovým či jiným krémem jako dezert.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové dortíky s brusinkami

Zpět na recept