Rýžová omeleta

Recept na rychlé a nízkokalorické jídlo! Omeleta z vařené rýže, šunky, petrželky a vajec.


3.0939x
35 min

Ingredience

6 ksvejce
125 gšunka
60 gdlouhozrnná rýže

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Rýži uvaříme pod pokličkou ve 120 ml osolené vody, vaříme asi 20 minut, dokud se nevsákne všechna tekutina.

Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme, vmícháme uvařenou rýži, šunku nakrájenou na kostičky a nasekanou petrželku. Směs na rýžovou omeletu osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.

Na pánvi rozehřejeme olej, na něj nalijeme rýžovo-vaječnou směs a necháme na mírném ohni ztuhnout, potom omeletu obrátíme na druhou stranu a také krátce opečeme.

Rýžovou omeletu ozdobíme citronem a ihned podáváme jako lehkou snídani či večeři.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžová omeleta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká