Rýžová omeleta

Recept na rychlé a nízkokalorické jídlo! Omeleta z vařené rýže, šunky, petrželky a vajec.


3.0939x
35 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme pod pokličkou ve 120 ml osolené vody, vaříme asi 20 minut, dokud se nevsákne všechna tekutina.

Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme, vmícháme uvařenou rýži, šunku nakrájenou na kostičky a nasekanou petrželku. Směs na rýžovou omeletu osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.

Na pánvi rozehřejeme olej, na něj nalijeme rýžovo-vaječnou směs a necháme na mírném ohni ztuhnout, potom omeletu obrátíme na druhou stranu a také krátce opečeme.

Rýžovou omeletu ozdobíme citronem a ihned podáváme jako lehkou snídani či večeři.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžová omeleta

Zpět na recept