Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

Zajímavý recept na 4 porce sladkého dezertu nebo hlavního jídla.


3.0936x
60 min

Postup přípravy

Rozpustíme si kukuřičný škrob ve 2 lžících mléka na hladkou hmotu. Vypláchneme si hrnec studenou vodou, ale neutíráme.



Zbývající mléko a mléko s kukuřičným škrobem zahříváme za občasného zamíchání na středně silném ohni téměř k varu. POZOR! Mléko nesmí projít varem! Do mléka vmícháme rýži a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Dokud se téměř všechna tekutina vstřebá. Rýže musí být křehká.



Rýži si dáme do žáruvzdorné mísy. Vmícháme cukr, citronovou kůru a šťávu podle chuti. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Kaši necháme zcela vychladnout.



Mísu přikryjeme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Čím je rýže chladnější, tím lépe chutná. Nejlépe s čerstvým ovocem. Zatímco se nám rýže chladí, nakrájíme si pistácie na kousky, nebo si je nasekáme.



Kaši rozdělíme do misek, posypeme pistáciemi, ozdobíme ovocem a snítkou máty a podáváme.



Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

Zpět na recept