Zajímavý recept na 4 porce sladkého dezertu nebo hlavního jídla.
2 lžíce | cukr |
2 lžíce | mléko |
850 ml | mléko |
1 lžíce | med |
ovoce | |
citronová šťáva | |
1 lžička | kukuřičný škrob |
125 g | kulatozrná rýže |
kůra z 1 velkého omytého citronu | |
50 g | vyloupané pistácie |
máta na ozdobu |
Rozpustíme si kukuřičný škrob ve 2 lžících mléka na hladkou hmotu. Vypláchneme si hrnec studenou vodou, ale neutíráme.
Zbývající mléko a mléko s kukuřičným škrobem zahříváme za občasného zamíchání na středně silném ohni téměř k varu. POZOR! Mléko nesmí projít varem! Do mléka vmícháme rýži a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Dokud se téměř všechna tekutina vstřebá. Rýže musí být křehká.
Rýži si dáme do žáruvzdorné mísy. Vmícháme cukr, citronovou kůru a šťávu podle chuti. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Kaši necháme zcela vychladnout.
Mísu přikryjeme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Čím je rýže chladnější, tím lépe chutná. Nejlépe s čerstvým ovocem. Zatímco se nám rýže chladí, nakrájíme si pistácie na kousky, nebo si je nasekáme.
Kaši rozdělíme do misek, posypeme pistáciemi, ozdobíme ovocem a snítkou máty a podáváme.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.