Rýži důkladně propláchneme a lehce osolíme. Za stálého míchání rýži uvaříme v mléce.
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo ušleháme s dvěmi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a žloutky. Do máslového základu vmícháme rýži a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do mísy navrstvíme připravenou rýži.
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka klademe na rýži v zapékací míse. Nakonec pokrm pocukrujeme a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 30 minut, až jablka na povrchu zkaramelizují.
Vlastně jsem sama ještě nikdy zapečenou rýži nedělala, tak jsem hledala nějaký rozumný recept. Tento recept se mi líbil a už po jeho přečtení jsem měla na sladkou rýži velikánskou chuť.
Povedlo se, a je to fakt mňamka. Ještě trochu zůstalo, tak jsem ji zkusila i po studenu, a to mi chutnala víc.
Mlsná kočka
Výborný recept
Recept je moc dobrý a výsledek mne překvapil - nadýchaná moc chutná mňamka. Díky :-)
vilimkova
Vylepšení dle chuti
Dá se vylepšit podle chuti např. rozinkami, skořicovým cukrem, do rýže přimíchat hrst mraženého ovoce ze zahrádky a jablka posypat plátky mandlí nebo ořechů. Rychlý a velmi chutný recept.