Omytou petrželovou nať nasekáme najemno.
Sáčky s rýží propláchneme v horké vodě a dáme vařit do vroucí slané vody. Využijeme návodu na obalu. Vaříme ale pouze poloviční dobu, než je doporučena v návodu. Sáčky s předvařenou rýží pak vyjmeme, necháme okapat a vysypeme ze sáčků.
Na hluboké pánvi nebo teflonovém hrnci, rozpálíme olej, přidáme rýži a velmi krátce, za promíchávání, necháme osmahnout. K rýži přisypeme rozinky, hřebíček, šafrán a petrželku a naposledy promícháme.
Asi 2 minuty necháme zprudka ohřívat, na dně pánve se utvoří kůrčička. Pak k rýži přilijeme 1 dcl teplé vody, přikryjeme pokličkou, snížíme stupeň ohřívání na minimum a necháme rýži dusit doměkka. Dusíme asi 20 minut bez míchání.
Rýže s rozinkami je zajímavou přílohou k pečeným minutkám. Vychladlou ji můžeme použít i k přípravě rýžových salátů.
Pozn: Příprava rýže z varných sáčků je nejrychlejší. Použít můžeme ale i rýži kvalitnější , například jasmínovou. Chuť pokrmu je pak výraznější a lahodnější.