Rýže na sicilský způsob

Snadná úprava rýže skvělé chuti, která se dá využít jako samostatné jídlo a také jako příloha k masu.


4.36x
20 min
1×

Ingredience

50 gkapary
2 lžíceolivový olej
1 ksčervená cibule
1 kostkazeleninový bujon
250 gsušená rajčata v oleji
3 balíčkyrýže ve varném sáčku

podle chuti

bazalka
parmazán

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu (záleží na druhu), její chuť můžeme posílit přidáním kostky zeleninového bujonu. Během přípravy rýže oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kousky, stejně jako sušená marinovaná rajčata a sterilované kapary (stopky podle chuti odstraníme).

Ve větší pánvi lehce osmahneme na olivovém oleji cibuli spolu s rajčaty. Podle chuti a konkrétního výrobce můžeme použít i trochu oleje z rajčat s kořením. Když je cibulka hotová, do pánve na mírném plameni přidáme rýži a nakrájené kapary. Vše dobře promícháme, prohřejeme a na závěr rýži na sicilský způsob podle chuti dochutíme např. bazalkou (je možno použít i čerstvou) nebo italskou směsí koření.

Pokud rýži na sicilský způsob podáváme jako samostatný pokrm, můžeme chuť doplnit kvalitním strouhaným sýrem, a to nejlépe parmazánem.
user-icon

autor thecook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýže na sicilský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena