Rychnovský kucmoch

Specialita z brambor a jablek. Snadný recept na chutný hlavní chod.


5.06x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
0.5 kgbrambory
2 lžícepodmáslí
2 lžíceškvarky
2 lžícehladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

jablko
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme asi na 3 mm silné plátky. Nastrouhané brambory smícháme s moukou, přidáme podmáslí, vejce, sůl, pepř a 2 lžíce škvarků. Troubu rozehřejeme asi na 220 °C. Bramborovou směs navršíme do sádlem vymazaného pekáče a poklademe plátky jablek. Pečeme maximálně 2 hodiny. Rychnovský kucmoch podáváme teplý k obědu nebo večeři.
user-icon

autor 1helka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychnovský kucmoch

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena