Rychlý žampionový nákyp

Originální recept na skvělý žampionový nákyp.


3.47x
60 min

Ingredience

5 ksvejce
50 gmáslo
125 mlmléko
600 gžampiony
20 ghladká mouka
tuk na vymazání

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy

Žampiony očistíme. Polovinu nahrubo nasekáme a druhou dáme stranou. Rozsekané žampiony podusíme na 50 g másla. Po osmahnutí zaprášíme žampiony moukou, podlijeme mlékem a za stálého míchání svaříme do husta. Pak dáme směs vychladit. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K vychladlé směsi přimícháme žloutky. Směs osolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme druhou polovinu žampionů a dobře, ale opatrně promícháme. Nakonec do nákypu lehce vmícháme sníh. Kastrol nebo zapékací misku vymažeme máslem a vlijeme do něj žampionovou směs. Rychlý žampionový nákyp pečeme asi 40 minut dozlatova. Rychlý žampionový nákyp podáváme s brambory na všechny možné způsoby.
user-icon

autor ivannka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlý žampionový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena