Rychlý štrúdl z piva

Nemáte rádi křupavé listové těsto? Zkuste tento štrúdl!


4.520x
60 min
1×

Postup přípravy

Rozpustíme tuk a vymažeme jím plech. Na pánvičce opražíme strouhanku. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku prosejeme na vál, osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do důlku strouháme tuk tak, že ho chvílemi obalujeme v mouce, aby se nelepil. Pomalu přiléváme pivo a pomocí širokého nože ho mísíme s moukou. Rukama zpracujeme ve vláčné těsto.

Z těsta vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 3 části. Na pomoučněném vále vyválíme každý díl do obdélníkového tvaru o síle asi 3mm. Delší strana by měla odpovídat délce plechu. Těsto potřeme rozpuštěným tukem a posypeme strouhankou.

Vykrájíme jablka, ale slupku neloupeme. Velká jablka překrojíme napůl, krájíme tenké plátky, které v jedné vrstvě klademe na strouhanku. Po stranách a vespodu necháme okraj na zabalení. Jablka posypeme cukrem a poprášíme skořicí. Odshora štrúdl zavineme, okraje zahneme dolů a spojem dolů položíme na plech. Stejným způsobem připravíme další 2 nohavice a opatrně je přeneseme na plech.

Potřeme rozpuštěným tukem a plech vložíme do trouby. Rychlý štrúdl z piva pečeme asi půl hodiny dorůžova.

Rychlý štrúdl z piva lze také připravit pro diabetiky, normální cukr pouze nahradíme DIA sladidlem.
user-icon

autor Ninfa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý štrúdl z piva

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká