Rychlý salát z rýže

Rychlý salát z rýže a konzervovaných ryb. Recept je velice jednoduchý.


3.58x
30 min

Ingredience

2 lžícehořčice
2 ksrýže ve varném sáčku
2-3 konzervylosos nebo sardinky
1 sklenicesterilovaná nebo vařená zelenina
1 sklenicemajonéza (440 ml)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

4-5 vejce
nakládané okurky

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Podle návodu na obalu si uvaříme rýži a necháme ji vychladnout. Rýže může být v sáčcích nebo můžeme použít 2 skleničky sypané rýže. Zeleninu použijeme sterilovanou, ale můžeme si i pracněji zeleninu uvařit.

Potom do hluboké misky vše skládáme. Jako spodní vrstvu dáme rýži, lososa nebo jinou pochoutku z plechovky, pozor, Jen ne v nějaké omáčce. Přidáme uvařenou a pokrájenou zeleninu nebo zavařenou zeleninu (kukuřice, hrášek, mrkev, červená fazole). Poklademe nadrobno pokrájenými sterilovanými okurkami a přidáme i nakrájená vejce. Trochu osolíme a opepříme. Na vrch rozetřeme majonézu promíchanou s hořčicí.

Rychlý salát z rýže ozdobíme najemno posekanou petrželkou, vajíčkem nebo něčím jiným podle fantazie.
user-icon

autor Lentylka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý salát z rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Žádná