Rychlý květákový krém

Nemáte nápad na nenáročnou polévku k obědu? Zkuste recept na tento květákový krém.


3.0206x
30 min

Postup přípravy

Květák omyjeme, očistíme a rozebereme na růžičky a v trošce vody jej podusíme doměkka. Pak jej v této vodě prolisujeme nebo rozmixujeme a přilijeme vývar. Polévku krátce povaříme. Do polévky vmícháme mléko a polévku opět přivedeme k varu a sejmeme ji z vařiče. Do hotové polévky vmícháme vaječné žloutky a dochutíme ji solí a majoránkou. Hotový květákový krém ihned podáváme. Podle chuti do něj můžeme osmažit krutonky z pečiva.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý květákový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena