Rychlý hrnkový štrúdl

Velmi jednoduchý recept na štrúdl. Můžeme plnit na sladký i slaný způsob.


4.7117x
45 min
8×

Ingredience

náplň

5 lžiccukr
1 balíčekskořice
4 kshruška
1 balíčekvanilkový cukr
3 lžícerozinka

těsto

0.5 hrnkuolej
2 lžíceocet
3 hrnkyhladká mouka
0.5 hrnkuvlažná voda

podle chuti

rum

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Smícháme hladkou mouku, olej, vlažnou vodu, ocet a vzniklé těsto dobře zpracujeme. Těsto zabalené do transparentní folie uložíme na půl hodiny do lednice. Oloupané hrušky nastrouháme a promícháme s cukry a odmočenými rozinkami v rumu. Směs rukama vymačkáme. Odpočaté těsto rozdělíme na 2 kusy a vyválíme na pomoučněném vále a naplníme hruškovou náplní a zavineme. Připravený štrúdl potřeme rozšlehaným žloutkem a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Štrúdl pečeme na 180 °C asi 30 minut dozlatova. Po upečení ještě horký štrúdl posypeme cukrem moučka. Rychlý hrnkový štrúdl po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat. Tip na přípravu sladkého štrúdlu - můžeme přidat lžičku nastrouhané bio citronové nebo pomerančové kůry.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý hrnkový štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena