Rychlý holandský řízek

Recept na rychlý smažený mletý řízek se sýrem.


4.5103x
60 min
23×

Postup přípravy

Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.

Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.

Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.

Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.
user-icon

autor Pavlaska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý holandský řízek

Zpět na recept