Rychlovka z konzervy

Nejen na chalupu, ale i pro zaměstnané ženy či nenadálého strávníka je tu teplá rychlovka.


3.592x
25 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksvětší cibule
1-2 lžícekoření na steak
1 konzervavepřové nebo hovězí ve vlastní šťávě

příloha

sůl
1 lžícekoření na steak
2 ksrýže v sáčku
1 lžičkakoření na steak do vody

těstíčko

500 mlvoda
1-2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Konzervu otevřeme, sádlo nožem odstraníme a dáme do hrnce. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži ve varných sáčcích uvaříme v osolené vodě s kořením podle návodu na obalu. Cibuli přisypeme do hrnce k sádlu a necháme ji orestovat. Pak přidáme kostky masa, osolíme, zaprášíme kořením a 5 minut opékáme. Ve vodě dobře rozmícháme mouku a těstíčko přilijeme k masu. Masovou omáčku 10 minut provaříme. Podle chuti přisolíme, případně ještě přidáme koření. Uvařenou rýži vsypeme do misky a promícháme s kořením. Naběračkou děláme z rýže na talíře kopečky a přeléváme je omáčkou - rychlovkou z konzervy.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlovka z konzervy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena