Rychlé lívance bez kynutí

Recept pro mlsné jazýčky. Osobně je dělám ráda k snídani.


4.523x
20 min
2×

Postup přípravy

Z mouky, prášku do pečiva, soli, lžíce cukru, rumu a žloutku vytvoříme směs. Přilijeme vlažné mléko a metličkou dobře rozmícháme. Z bílků vytvoříme tuhý sníh a vmícháme do těsta.

Těsto necháme zhruba 10 minut odpočinout. Pak můžeme začít smažit. Lívance smažíme na rozpáleném oleji nebo másle dozlatova z obou stran.

Na zdobení použijeme šlehačku smíchanou se lžící cukru, kterou ušleháme do tuha. Nebo použijeme ještě marmeládu.
user-icon

autor Moniika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé lívance bez kynutí

Zpět na recept