Rychlé krkonošské kyselo

Recept na tradiční kyselo v rychlé verzi.


4.012x
30 min
3×

Ingredience

sůl
2-3 ksvejce
10 dkgmáslo
1 kscibule
kmín
1.5 lvoda
1 kostkamasox
15 dkgkvásek
mletý pepř
1 hrstsušené houby
3 ksvařené brambory

Postup přípravy

Vodu dáme vařit, přidáme houby a kostku masoxu. Po chvilce přidáme kvásek, který nejdřív rozmixujeme. Vše necháme vařit. Mezitím si z vajec vypražíme míchaná vejce, cibuli orestujeme dozlatova. Vyškvaříme máslo. Po uvaření kysela přidáme usmaženou cibulku, kmín, pepř a sůl podle chuti, restovaná vejce a vařené brambory, které nakrájíme na kolečka a nebo prolisujeme přes sítko na bramborový salát. Rychlé krkonošské kyselo rozdělíme na talíře, zalijeme škvařeným máslem a ihned podáváme. Je-li kyselo moc husté naředíme teplou vodou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé krkonošské kyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena