Rychlé hovězí plátky

Recept pro začínající kuchaře z hovězí kýty nebo roštěnky. Použijeme mladé maso, aby byla příprava co nejrychlejší.


3.422x
20 min
1×

Postup přípravy

Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.

Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.

Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé hovězí plátky

Zpět na recept