Rychlé čokoládové sušenky

Mandlové sušenky s kakaem podáváme ke kávě nebo horké čokoládě. Recept je vhodný i pro vánoční cukroví "na poslední chvíli".


4.659x
25 min
1×

Postup přípravy

Neoloupané mandle umeleme. Smícháme s bílky, kakaem a moučkovým cukrem .Vše zpracujeme v těsto.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Mokrýma rukama z těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu.
Kuličky klademe na plech a pečeme v horké troubě 10 až 12 minut.

Hotové sušenky necháme chvíli chladnout na plechu a potom je přendáme na servírovací talíř.

Správně upečené sušenky vypadají křehce, na povrchu mají prasklinky a uvnitř jsou měkké a vláčné.

Čokoládové sušenky podáváme k horké smetanové čokoládě nebo kávě se šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé čokoládové sušenky

Zpět na recept