Rychlá a dobrá polévka.
1 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
4-5 ks | brambory |
majoránka | |
0.3 ks | celer |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
2 lžičky | vegeta |
petrželová nať | |
0.3 hlávky | kapusta nebo růžičková |
1 hrst | čerstvé nebo mražené fazolové lusky |
1 hrst | hrášek (čerstvý nebo malá konzerva) |
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbytek zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu osmahneme, přidáme brambory , zalijeme studenou vodou a vaříme.
Když jsou brambory poloměkké přidáme ostatní zeleninu a vaříme doměkka. Pokud je právě houbová sezona, můžeme přidat houby.
Dochutíme kořením, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a před podáváním posypeme čerstvou petrželovou natí.
autor miroslavaJ
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena