1 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
4-5 ks | brambory | |
majoránka | ||
0.3 ks | celer | |
2 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
2 lžičky | vegeta | |
petrželová nať | ||
0.3 hlávky | kapusta nebo růžičková | |
1 hrst | čerstvé nebo mražené fazolové lusky | |
1 hrst | hrášek (čerstvý nebo malá konzerva) |
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbytek zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu osmahneme, přidáme brambory , zalijeme studenou vodou a vaříme.
Když jsou brambory poloměkké přidáme ostatní zeleninu a vaříme doměkka. Pokud je právě houbová sezona, můžeme přidat houby.
Dochutíme kořením, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a před podáváním posypeme čerstvou petrželovou natí.
Autor:miroslavaJ
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena