Rychlá zeleninová polévka

Rychlá a dobrá polévka.


3.0130x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemáslo
4-5 ksbrambory
majoránka
0.3 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
2 lžičkyvegeta
petrželová nať
0.3 hlávkykapusta nebo růžičková
1 hrstfazolové lusky (čerstvé nebo mražené)
1 hrsthrášek (čerstvý nebo malá konzerva)

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbytek zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme na kousky.



V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu osmahneme, přidáme brambory , zalijeme studenou vodou a vaříme.



Když jsou brambory poloměkké přidáme ostatní zeleninu a vaříme doměkka. Pokud je právě houbová sezona, můžeme přidat houby.



Dochutíme kořením, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a před podáváním posypeme čerstvou petrželovou natí.

user-icon

autor miroslavaJ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá zeleninová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.