Rychlá a dobrá polévka.
1 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
4-5 ks | brambory |
majoránka | |
0.3 ks | celer |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
2 lžičky | vegeta |
petrželová nať | |
0.3 hlávky | kapusta nebo růžičková |
1 hrst | fazolové lusky (čerstvé nebo mražené) |
1 hrst | hrášek (čerstvý nebo malá konzerva) |
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbytek zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu osmahneme, přidáme brambory , zalijeme studenou vodou a vaříme.
Když jsou brambory poloměkké přidáme ostatní zeleninu a vaříme doměkka. Pokud je právě houbová sezona, můžeme přidat houby.
Dochutíme kořením, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a před podáváním posypeme čerstvou petrželovou natí.
autor miroslavaJ
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.