Recept na jednoduchou a rychlou hrníčkovou šlehačkovou bábovku, při které se nemusí nic vážit.
Hodnocení
3.7
/ 5 (126x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Cukr1 hrnek
Vejce4 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka2 hrnky
Smetana ke šlehání1 kelímek
Ostatní
Máslo na vymazání formy
Strouhanka na vysypání
Postup přípravy
Troubu vyhřejeme. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.
Mouku smícháme s kypřícím práškem. Vejce, oba druhy cukry a šlehačku vyšleháme. Do pěny lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme do připravené bábovkové formy.
Rychlou šlehačkovou bábovku pečeme asi 40 minut. Podle chuti do ní můžeme přidat mletou skořici, badyán, rozinky, kandované ovoce, mák, kokos nebo oříšky.
Rychlou šlehačkovou bábovku necháme vyklepneme z formy a zdobíme moučkovým cukrem nebo přeléváme polevou.
Leno, řekla bych, že fígl je pouze v tom, že nejdříve se vyšlehají vajíčka s oběma druhy cukru, podaří se vám nádherná pěna. Pak se teprve přidává mouka smíchaná s kypřícím práškem střídavě se smetanou. V receptu je sice uveden jiný postup, ale neriskovala bych to, myslím, že by z toho byla "voda" místo pěny. Dnes jsem pekla, už je venku z trouby. Pokud se mi povede i vyklopit :o) , zkusím vložit nějaké foto. Dovolila jsem si přidat do části těsta lžičku kakaa, jen tak pro efekt.
Lena
Re:
Sice jsem začátečník, ale vám se povedlo vyšlehat vejce, cukry a šlehačku do pěny??? Máte na to nějaký fígl??
René
Mňam
Přidala jsem rozinky se skořicí a všechny jsem sladce překvapila.