Rychlá roštěná

Vynikající rychlovka z jednoho pekáčku. Maso doplněné kousky zeleniny.


4.4232x
45 min
14×

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Sterilované okurky rozkrájíme na kostičky.

V pekáči si orestujeme na trošce oleje nakrájenou cibulku. Na růžovou cibulku vložíme maso a opečeme z obou stran. Do výpeku vložíme kostku masoxu (nebo jiného bujónu), podlijeme vodou a trochou láku ze sterilovaných okurek, přiklopíme a dusíme v troubě asi 20 minut. Pak pekáč vyjmeme a zasypeme kostičkami sterilovaných okurek. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vody a odklopené dáme zpět do trouby.

Když je maso měkké, vyndáme pekáček z trouby, zasypeme trochou instantní jíšky a necháme probublat nahoře na hořáku. Tímto je rychlá roštěná je hotová.

Jako přílohu k rychlé roštěné podáváme rýži, knedlík, brambory nebo bramborovou kaši. Obměnou rychlé roštěné může být použití sterilovaných hub místo okurek. Postup je stejný.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá roštěná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.